Panama City - Reisverslag uit Panama-stad, Panama van Jante Graaf - WaarBenJij.nu Panama City - Reisverslag uit Panama-stad, Panama van Jante Graaf - WaarBenJij.nu

Panama City

Door: jante

Blijf op de hoogte en volg Jante

03 Januari 2009 | Panama, Panama-stad

Hola,

De 29ste dus weer aangekomen in P.C. Na een warme douche, gaan internetten, deze dagen wat toeristische dingen gedaan, o.a. naar het Panama Kanaal geweest. hier moet je natuurlijk geweest zijn. Ik was er al eens geweest. Het is echt ongelovelijk om te zien hoe die inmens grote schepen hier doorheen gaan. Het kanaal staat ook als maatstaaf voor de bouw van alle schepen in de wereld. er worden flinke bedragen betaald om door het kanaal te mogen. Dit hangt af van het gewicht van het schip. Het duurste schip ooit heeft 359.500 dollar betaald om er doorheen te varen. Gemiddeld wordt er 20.000 dollar betaald. Dat dit mogelijk is bespaard de schepen natuurlijk ook veel tijd en daarmee geld. Anders zouden ze om heel zuid-amerika heen moeten varen en nu steken ze door van de caribische zee naar de Pacific ocean of andersom.
Er heeft ooit een fransman voor 36cent door het kanaal gezwommen...

We zijn naar een markt geweest in Panama Viejo. Leuke sierraden gekocht.Hier in Panama Viejo hebben de europeanen zich ooit als eerst gevestigd, dit is nog te zien aan de ruines, overblijfselen hiervan honderden jaren geleden. De piraten hebben het verwoest.

Ook hebben we ons zelf voor de verandering maar eens verwent en zijn naar een Salon de Beleza geweest. HIer een heerlijke manicure en pedicure gedaan voor nog geen 14 dollar!!! Ook mijn nagels zijn voor het eerst in mijn leven eens echt mooi! Nu nog even een beetje laten groeien. Maar het gaat de goede kant op!

We hebben vuurwerk, sterretjes, gekocht en zijn ons klaar gaan maken voor de avond.

Oud en nieuw zijn we uiteten geweest met Alex en Rachel. Daarna naar Salsa fiesta casino gegaan en hier tot in de vroege uurtjes gedanst en gedronken. Het ws super gezellig. We waren met een groep van een of andere kerk. (thanx to the church) Alex kent een jongen van deze groep en dus sloten we bij hen aan. Super gelachen en heeeeeel veeeel gedanst. In mijn rode jurkje met rode hakken!! Er speelde een band, salsa, merengue, reggaeton... het was super.

Eigenlijk weet ik helemaal niet of er ook vuurwerk buiten was... ik ben niet eens buiten geweest.....

Ik blijf nog een tijdje hier in Panama City. Ik logeer bij Alex en zijn broer. Ik houd jullie op de hoogte en zal ook snel nog even de fotos van de nieuwjaarsparty plaatsen!

Rachel en ik hebben de afgelopen 4 weken super veel gezien en gedaan. Het was echt helemaal top. Helaas is Rachel 1 januari weer op het vliegtuig gestapt naar ons koude kikkerlandje. Ik mis je!!!
Zoals ik al zei, ik blijf nog even. Ik houd jullie op de hoogte.

Dikke kus

• 03 Januari 2009 - 20:22

Yvette:

Dushi!
    First of all: Happy 2009!!!
    Eindelijk ben ik weer bijgelezen... Kwam er steeds niet aan toe! Is m'n sms nog bij je aangekomen? Hope so!
    Wat een fantastische avonturen hebben jullie beleefd! Blijft Rachel nog een tijdje of gaat zij weer verder/terug!
    Enjoy Panama City... Nog plannen voor andere bestemmingen?
    Lots of questions, ik ga het wel lezen!
    Keep on enjoying!
    Dikke Kus,
    Yvie

• 04 Januari 2009 - 11:41

Lex Wemer:

Jante,
    Gelukkig nieuwjaar en tot ziens in ( brrr Nederland)
    of misschien in de zomer lekker Nederland.

• 04 Januari 2009 - 15:05

Oom Daan:

Hoi avanturierster!
    Fantastisch wat je alemaal beleeft!!Wij genieten van je mails.Nog de beste wensen voor 2009!Pas goed op je zelf ,nog lekker genieten!Liefs Tante Janny en Oom Daan

• 04 Januari 2009 - 20:39

Katje:

heerlijk weer aan de telefoon en oh wat heerlijk zoveel foto's, blij dat je zoveel ruimte hebt ;) alle tekst even op print ga ik lekker onder de dekens met een kruikje je verhalen lezen en van wegdromen! en mogen al je dromen, verlangens, wensen en doelen uitkomen, tot horens kusjes ka tje

• 04 Januari 2009 - 20:54

Rachel:

Miss you too! Heb net wat nieuwe foto'd op mijn blog gezet en zit weer helemaal na te genieten. Geniet jij verder zonder mate daar?

RX

• 07 Januari 2009 - 15:36

Miriam:

Heeeey lieverd,

Remeber me?
    Ik gebruik mijn gmail eigenlijk niet, en daar had je me op aangemeld. Heb met terugwerkende kracht alles gelezen, geweldig wat een avontuur weer. Heb me ook meteen aangemeld met het juiste email dres :).
    Weet je al waar je carnaval gaat vieren? Ik was in Las tablas, echt een feest.
    Ik ga je verhalen volgen en wanneer je weer in NL bent dan gaan we echt afspreken!!!!
    Toedeloe Miriam

• 08 Januari 2009 - 07:30

Tu Vecina Lejos:

JANTE!!!!!!!
    Allereerst... nog de beste wensen meis!
    jben niet zo vaak aan de computer geweest, dus ik liep een beetje achter met je verhalen. Nu heb ik de schade ingehaald en ben ik weer up-to-date. Mijn lieve....je hebt me weer even mee op reis genomen, dan wordt werken achter de balie toch ineens nog leuk!! hihi.... Oh jant!! wat heerlijk dat je dit allemaal mag meemaken en met ons kunt delen!
    Kmoet je op je volgende reis toch maar eens 4 weken komen opzoeken ofzo! Hier in NL erg koud, vd week vroor t min 14 graden en op sommige plekken had de termometer zelfs min 20 aangegeven. velen hebben de schaats weer uit t stof getrokken. Alleen niet door mij.
    Kben nog steeds druk bezig met mn slaapkmr, volgende week moet ie af zijn en moet ik weer lekker in mn bed kunnen slapen...Mmmmmm...
    Maar jij dan, in een hangmat, met zeebries in je neus..onder duizenden fonkelenden sterren slapen...alleen die muskieto's die zijn altijd wat minder. Jant, wens je nog heeeeeeel veeeeeel plezier!! En keep us updated! Ciau carina..xx