Vervolg: An other day in Paradise!
Door: jante
Blijf op de hoogte en volg Jante
03 Januari 2009 | Panama, Panama-stad
Ons dieet bestaat uit rijst, vis, bonen, water en bier... en in de ochtend als we geluk hebben een eitje met pannenkoek. Of 1x droog brood. Alles was op en de dag ervoor waaide het te hard om met zijn bootje naar Carti, eiland met supermarkt te varen( 1 uur varen).
Kerstavond vieren we met de kuna´s en met de italianen en het spaansestel. De jongens hebben gehoord dat je marihuana kunt krijgen op het eiland,, zit je in de middle of the caribean sea....?? We roken hash, bij kaarslicht, uit een opgerolde riem met een brok brandende hash erin, die van mond tot mond gaat, hierna wordt er papier gebruikt uit 1 van de dagboeken, dit papier vliegt natuurlijk direct in de fik, dus ook dit is wel komisch. Het wordt een grappige lachwekkende avond...
Het is rond een uurtje of half 7 steeds donker, we zien duizenden sterren, het worden geen late avonden. De dag begint ook vroeg.
een dag in paradise:
Ik word om half 7 wakker, stap mijn hangmat uit met mijn voeten in het zand, ik loop de hut uit en zie direct een lichtblauwe zee, palmbomen er waait een windje.. Ik loop een stukje over het strand.
Dan gaat mijn bikini aan en ontbijten we. Ik neem een duik in de zee en doe dit gedurende de hele dag.... chillen, chillen, chillen..
Haaitje spelen met de kids, varen in de Ulu(boomstam), verder helemaal niets...
Oja... We betalen hier 10 dollar per nacht all inclusive!!
Praktische dingen:
Een douche, die hebben we niet.. Er is een gat in de grond met zoetwater erin. Hier haal je een emmer water uit en loopt naar een hokje gemaakt van hout. Hier ligt een halve cocosnoot. Ik douche me met deze cocosnooit.. Het grondwater ruikt soms niet heel erg fris maar met genoeg zeep en aftersun lotion ruik ik nog best fris.
Het toilet:
natuurlijk hebben we die niet... Men zoekt een palmboom of neemt een duik in de zee.
Helaas is nummer 2 toch iets lastiger... ook dan zoek je een struik of palmboom.. Al hoor ik later dat het makkelijker is om verderop het water in te gaan waar de stroming sterk genoeg is.... zodat alles lekker snel wegspoelt in de grote zoute caribische zee.... Heb het geprobeerd... en ja het is zo gek nog niet.. haha...
Eigenlijk is het enige wat mist op dit paradijs, een toilet en gevarieerd eten... die douche is wel oke.
De italianen Denis en Michele hebben tijdens hun reis hun baarden laten staan. Rachel en ik bedenken dat ze er een stuk beter uit zouden zien zonder baard... We stellen voor om ze te knippen en tot onze verbazing vinden ze het een goed idee. De volgende morgen open ik de kapsalon op het strand en knip Michele zijn haar en Rachel knipt zijn baard. Ik knip daarna Denise zijn baard en ze zien er inderdaad stukken beter uit..
Deze dagen op Chi Chi Me zijn super. Ik leer de Kuna taal van de kinderen, het gaat me aardig af.. Grappig hoe kinderen zijn. Ze denken meteen dat ik alles in Kuna wel versta en Sergio praat Kuna met me alsof ik de taal al jaren spreek.
De familie bestaat uit:
Buna = de oma en eigenaresse van het eiland.
Humberto= man van Buna (denk ik).
Argeliz = meisje van 17, opgevoed door Buna en Humberto, haar moeder is overleden.
Sergio = jongen van 12
Joly en Juritza = 2 meiden van 6 en 7 jaar.
Jospeliz = baby van 1 jaar.
Erfelizio= jongetje van 3 jaar.
Deze 5 zijn broers en zussen.
Hun moeder is 33 en woont hier ook.
Lenin en Edisilio zijn 2 jongetjes van de buren die iedere ochtend om 7 uur(vooral lenin) alweer bij ons zijn omdat ze het wel heel erg gezellig vinden met deze toeristen.
Het zijn echt hele leuke kids.
De laatste dag hebben we geluk. Er komt een bootje met vissers erin. Ze hebben 10 kreeften gevangen! We kopen alle 10 de kreeften voor 20 dollar!!! Verse kreeft, levend! En maken spagetti met saus en kreeft!!!!! Het is echt super lekker. De kreeften worden levend in de pan gegooid of levend door midden gesneden!
Helaas nemen we de volgende dag afscheid van deze ontzettend gastvrije mensen.
We hebben nog geen idee hoe we terug komen naar het vaste land. We vragen Humberto. en die brengt ons de 29ste met zijn boot naar Carti vanaf hier gaan we naar het vaste land met een andere boot.
Op het vaste land, midden in de jungle, staan een paar jeeps klaar. We stappen na een tijdje wachten, met wat andere toeristen in en vervolgen de weg door de jungle richting panama city....
We checken in bij hotel Bella Vista en nemen een heerlijk warme douche. I
Zie vervolg Panama City...
03 Januari 2009 - 19:50
Henk En Kina:
he die jante
happy new year geweldig mooie foto,s je hebt je kleurtje aardig bijgewerkt en je ziet er nog goed uit hoor ondanks je dieet van bonen rijst vis en bier
je bent nu echt in de natuur he ik zal aan je denken als ik een heerlijke douche neem
dikke knuf van ons