Dansen tot je schoenen er mee op houden...
Door: jante
Blijf op de hoogte en volg Jante
19 November 2008 | Panama, Panama-stad
Hoe is het met jullie? Hier alles super bien. Mijn spaans gaat ook goed. Ben wel iedere keer moe na de les voel me dan echt een zwakkeling.. na een paar uurtjes school.. haha.. Misschien komt het ook omdat ik nog aan het bijkomen ben van het weekend..
Zaterdagavond met Nelly en David (haar vriend) eerst thuis gezeten en toen naar de bar pal tegenover ons huis gegaan. Istmo brew pub. De naam zegt het al... veel bier.. Ze hebben hier alle soorten bier die je kunt bedenken.. Ook uit alle districten in Panama. En natuurlijk heineken en amstel. Super grote vaten tot aan het dak waar verschillende soorten bier uit Panama in zitten. Dus aan de tap. muziekje en een potje pool is gratis. Daarna naar Calle Urruguay gegaan. Dit is DE uitgaansstraat hier in Panama city. En inderdaad ontzettend veel discotheken en barretjes in en om deze straat. Was dan ook weer een geslaagde avond con mucho bacardi y cerveza.. uurtje of 5 thuis.
Zondag eerst even bijkomen van zaterdag en in de middag zijn we naar een super salsa festival geweest. Nou ja super.. het was niet super druk en niet super mooi weer maar wel super leuk. Super veel gedanst tot de zolen van mijn schoenen het begaven.. ECHT geen grap. Ik kon op een gegeven moment niet meer dansen omdat mijn tenen en voetzool door mijn schoen kwamen. haha.. Ook weer meegemaakt, zoveel dansen tot je geen schoenen meer over hebt. Het regende in de morgen en een beetje smiddags, het was buiten en de grond was gewoon beton dus met al dat draaien en blubber en die harde grove grond gaan je schoenen wel kapot. En dus de prullebak in!
Er waren super artiesten uit heel caribisch gebied. En geweldige mensen om mee te dansen!
Ook nog twee nederlands jongens ontmoet. Nelly kende hun al maar wist niet dat ze uit NL kwamen. Er zijn hier trouwens verder bijna geen nederlanders volgens mij.
Maandag, dinsdag en vandaag weer spaanse les wat trouwens wel goed gaat. Er wordt erg goed les gegeven. Beter als in Guatemala vind ik. Moet alleen wel ff wat meer thuis gaan doen.. Spreek wel alleen nog maar spaans met Nelly dus dat is wel goed.
Panama City:
Kuna indianen showen hier dagelijks hun verkoopwaar op straat uit. Bij regen pakken ze het weer in en dan weer uit.. Sommige mensen die kom je iedere dag tegen en staan de hele dag op 1 plaats... iets of niets te doen. Andere die groeten je alsof ze je al jaren kennen. Mannen houden van vrouwen.... Je zit in hun hart.."estas en mi corazon" bent hun koningin " buenas dias reina" of zeggen gewoon dat ze je mooi vinden "buenas dias guapa" roepen gewoon hun telefoonnummer vanuit de auto als ze zien dat je je telefoon in je hand hebt... Een macho cultuur.. Dat dus wel. Maar vind het eigenlijk wel prima. Iedereen is aardig en groet je.. (praat nu over de mannen) Het strelen van je ego daar zijn ze goed in. haha.. De latijns-amerikaanse dames zien er over het algemeen erg verzorgt uit. Doen over het algemeen veel aan hun uiterlijk.
Voor de mannen dus genoeg om naar te kijken.
Gisteravond met Alex, Nelly, David en 2 andere Israeliers hier op het balkong gechilled. Het is hier net een hostel. Erg gezellig. Nelly is echt een super leuke meid. Heb het prima getroffen dat ik hier kan logeren.
Zit er over te denken om de maand januari te gaan reizen en misschien in februari nog een maand spaans te gaan doen, hier in Panama City... Maar dat voor later... het is nog maar November...
Hoe is het daar?? Is het koud?? Hoe gaat het met alles en iedereen??
Besito y hasta el proximo cuenta!
Jante
19 November 2008 - 20:36
Fleur En Lisa:
He jant,
klinkt weer goed allemaal, lekker aan het dansen zo te horen. Lekker achter de mannen aan dus?? haha..
Alvast een prettig weekend! weer veel feestjes?? Doe je nog een dansje voor mij zaterdag?
Kus uit Amsterdam -
19 November 2008 - 21:18
Kimberley Nijstad:
Zo druk aan het feesten daar dus! Leuk!
En daaammnnn die jongen die o.a. op de laatste foto staat is lekkerrrr!! ;)
19 November 2008 - 22:15
Tom En Wilma:
Hallo lieverd, we lopen net langs een internet cafe en dachten meteen aan jouw.Fijn dat je het zo naar je zin hebt het klinkt allemaal weer erg gezellig. Wij vermaken ons ook prima hier in Brazilie, het weer is fantastisch en we hebben het erg gezellig met ineke en sjaak. We reizen op het moment naar Fortaleza daaf zitten kennissen van hun.Canoa Quebrada heet het hiet een plaatsje aan de kust, we slapen in een pousada die uitkijkt op het strand, echt te gek, hangmatje op het balkon.
We hebben ook in Pipa geslapen dat is ook net als hier zo een hippie dorpje daar hadden we een kamer op het strand zonder ramen en deuren en keken zo op zee, uit je bed van daan echt te gek.Met hoogwater konden we niet naar het dorp, dus dan even wachten op eb.Fullmoon party onder onze kamer tot half 5 s morgens dan wwet je het wel, echt dit maak je maar een keer mee in je leven... Nou Jante , ik laat het hierbij je hoort weer van ons dikke kussen van pap en mam. Geniet en take care......
Dag schat......
Pap en Mam. -
20 November 2008 - 08:06
Karin:
leuk weer even foto's kijken bij je verhalen!
nieuw gekocht he, die balerina's net voor je weg ging, dansen ze daar allemaal t vuur uit hun sloffen? ;-) ik ben gisteravond ook weer bij ambiente geweest, gelachen met murat want die doet nooit aan afdansen en heeft nu improvisatie gedaan. op naar de volgende lessen! olga wil graag met me mee naar salsafeestje hoef ik toch niet alleen op pad. niks aan zonder jou ;-) ahum te amo princessa hollandaisa -
20 November 2008 - 09:33
Yvie:
Skatje!
Love reading your stories & that you're enjoying yourself so much!
Keep up the good work guapa!
Lots of Love,
Yvie -
20 November 2008 - 09:42
Aad:
Hola!! Que Tal?
Je hebt je plekje alweer heemaal gevonden he daarzo!;)
afgelopen vrijdag naar Sagara gaan kijken, echt een schatje, alleen deze doos was dr fototoestel vergeten. Maar was leuk ze nog even te hebben gezien!
Heb je al nieuwe schoenen gekocht;)?
xxx
hier alles goed, wel koud en regen.. -
20 November 2008 - 13:18
Henk En Kina:
hola jante
jij vermaakt je wel aan de foto,s te zien we verwachten ook niet anders wij lopen het vuur uit onze schoenen voor sinterklaas kadootjes en jij danst het vuur uit je schoenen
een gezellige boel daar leuke bussen ook beter dan hier het weer is niet om over te schrijven
dus dat doen we ook niet
ga lekker door met genieten
tot de volgende mail
doei,doei -
20 November 2008 - 13:52
Janine:
Moppie!!
Ik hoef niet te vragen hoe het met je gaat, want
jij vermaakt je weer prima daar zie ik! Hihi...
Doe je goed! Lekker genieten wijffie!!
Dikke kus van mij... -
21 November 2008 - 17:53
Oma Dot:
Hoi schatje,
Wat een mooie mannen, ook mooie oude?Vast niet zo mooi als jou opa's!Het is hier koud,nat enstorm.Ben met Karin naar strand geweest,supergolven,is ook genieten.knfflOmaDot. -
22 November 2008 - 09:19
Dees:
Hai Jant,
Nou blijf maar lekker daar want hier stormt het! Pannen vliegen van t dak en t water staat tegen t duin aan! Arme Sint die moet heel van zee hier aankomen vandaag! Het ziet en leest er weer gezellig uit daar zo ver weg! Je mag wel tig paar schoenen inslaan want voorlopig zal je wel weer niet stoppen met dansen. Mooie mannen zeg! Veel plezier met dansen euh spaanse les nog! gr. Dees -
22 November 2008 - 19:27
Wilma:
heeey jante
leuk verhaal,leuke foto.s
zijn daar vast wel leuke schoenen winkels
pffff...moet je weer shoppen!!haha
veel plezier!!succes met school!!
dikke knuffelxxx