Mijn laatste dagen - Reisverslag uit Panama-stad, Panama van Jante Graaf - WaarBenJij.nu Mijn laatste dagen - Reisverslag uit Panama-stad, Panama van Jante Graaf - WaarBenJij.nu

Mijn laatste dagen

Door: jante

Blijf op de hoogte en volg Jante

13 November 2008 | Panama, Panama-stad

Hola muchachos,

Hoe waren mijn laatste dagen... Zaterdag avond was erg gezellig. Naar Salsa fiesta casino geweest met de spaanse jongen, Nelly, David en Alex. Alex danst echt heeeeeel erg goed... Kan hier veel leren.. Was dan ook erg leuk en gezellig. Zondag niet zo heel veel gedaan. Maandag mijn eerste spaanse les gehad. pfff dat is weer even wennen zeg. Ik heb priveles spaans, 4 uur op een dag. Dit is best zwaar en soms ook erg moeijlijk. Sommige dingen zijn zooo anders als in het nederlands of engels. ben nu met de persoonlijkvoornaamwoorden bezig. Hoe je deze gebruikt etc. Ik begrijp het na 2 dagen eindelijk een beetje. ik heb 2 leraren 1 vrouw en 1 man. Het is wel goed om van 2 verschillende les te krijgen. Ze hebben natuurlijk ieder hun manier van lesgeven en zijn erg geduldig.

Maandagavond heb ik voor mijn roomies en Alex gekookt. een overheerlijke pasta. Dit eten ze hier niet zo vaak dus het viel goed in de smaak. Ze vonden het heerlijk... en dat met mijn kookkunsten. Hahaha.. ik had voor een half weeshuis gekookt.. beter te veel als te weinig. Dus de mannen namen het zelfs mee naar hun werk. dat zegt genoeg. Het was ook erg gezellig. Daarna zijn we met zijn 4en naar de bios geweest. Naar Quantum of Solace.
Verder nog bij wat andere vrienden geweest de afgelopen week. Mijn spaans geleerd. Op het balkon gezeten. Woensdag wilde ik naar casco viejo gaan (oud gedeelte van de stad) maar toen ik wilde gaan begon het echt knetter hard te regenen. Dus zowel dat als naar het zwembad gaan bij het hotel veneto om de hoek viel letterlijk in het water. Ik ben namelijk even gaan kijken of ik hier sneaky het hotel binnen kan gaan naar het zwembad. Zwembad op het dak, zag er erg mooi uit. Niemand vroeg me iets dus denk wel dat dat lukt...
Maar goed nog niet in de zon gelegen dus.
Het is hier vaak in de ochtend zonnig. En tegen een uur of 12 begnt het als een gek te regenen. Schijnt periode van het jaar te zijn. December is dit anders. De buien duren soms heel even en soms best lang. vandaag precies toen ik naar mijn spaans wilde gaan begon het weer keihard te regenen. Damn de straten staan dan echt blank. Gelukkig mijn plu bij me.. Maar tot aan mijn kuiten toe zeiknat! Een tropisch regenbuitje..

GIster geen spaans gehad lerares was ziek. Vandaag weer les gehad van leraar nicosai. Echt wennen om weer zo geconcentreerd ergens mee bezig te zijn.

We hebben zo bij ons thuis salsa en yoga les. Dus ik ga mee doen.
oja gister met Nelly wat ladystyling geoefend.. Need this..Want mijn ladiestyling is nou niet echt je van het.. en toch best wel leuk om te leren.

Morgen ps om 12 uur les dus kan uitslapen. Misschien vanavond nog even weg... t weekend begint natuurlijk op donderdag...

Nou dit was het wel zo´n beetje.. mijn leven hier bestaat voormameljk uit spaanse les en met nieuwe vrienden babbelen.

Hasta luego,

Besito

• 14 November 2008 - 10:33

Ilze:

He Jante
    Ben je al weer aan het overwinteren? Goed bezig zeg!

Geniet ervan! Groetjes Ilze

• 14 November 2008 - 14:03

Henk En Kina:

he jante
    nou hier regent het tot twaalf uur en na twaalf uur dus zit jij beter leuk dat je van twee mensen spaanse les krijgt veel variatie dus
    het klingt allemaal weer heel gezellig kan jij straks als je bij het zwembad ligt je natje en droogje in het spaans bestellen
    lekker genieten
    groetjes van ons

• 14 November 2008 - 14:58

Verre Buuf:

Heee, party animale!!
    Wat een leven he! Dios mio, ik doe toch iets niet goed...hihi...
    Entonces, que rico por ti que Alex sabes como bailar. Tengo mucho curiosidad....
    ok chica...disfruta!
    un besito de carolina

• 16 November 2008 - 10:56

Yvette:

Love reading your stories! Laat je je adres nog ff weten?
    Dikke Kus,
    Yvie

• 16 November 2008 - 13:38

Geja Meppelink:

Hi Jante,
    Het klinkt weer allemaal heel erg super. De reisverslaving ben je maar mooi klaar mee!! Dat concentreren en leren is even lastig, tja maar de spaanse taal beheersen is natuurlijk fantastisch. Dit alles pakken ze je nooit meer af. Nog heel veel plezier en succes met de studie. xxx Geja