PANAMA CITY
Door: jante
Blijf op de hoogte en volg Jante
07 November 2008 | Nederland, Callantsoog
Como estais? Ahora soy en Panama City y todos esta muy muy bien! Es un ciudad grande con muchas cosas para hacer. Mucho trafico, como holanda pero me gusta todos mucho.
Oke zal verder maar gewoon in het nederlands schrijven ( kom er verder ook nog niet echt uit met mijn spaans... ) Maandag begint mijn spaanse les.
Oke maandag ben ik door een gedeelte van de family om half 5 sochtends naar schiphol gebracht.. Om weer aan een avontuur te beginnen. Om half 8 ging mijn vlucht naar London.. van daar ging ik naar Miami en daar moest ik nog eens overstappen naar Panama City. Ik had niet super veel overstap tijd maar het is gelukkig goed gegaan.
Na geen vertraging te hebben gehad kwam ik om 19.00 uur panama tijd aan op Panama city international airport. Al kijkend uit het raampje van het vliegtuig... zie ik alleen maar regen wat als een malle uit de lucht komt vallen!!! Bienvenidos a Panama!! GRRRR.. Goed het is einde regenseizoen dus dat wordt alleen maar beter. En idd al een paar dagen goed weer.
Eenmaal buiten stonden de mannen al op me te wachten.. Alex (een jongen die ik ken van 2 jaar geleden) en een vriend van hem Silvester kwamen mij halen. En die stonden gelukkig al buiten op me te wachten. Super relax geen taxi etc.. Maar gewoon met de auto naar het huis van Alex gegaan. Ik logeerde de eerste paar nachten bij Alex en zijn broer Hector. Zij komen uit Haiti maar wonen en studeren hier in Panama City. Toen ik daar aankwam werd ik weer even met mijn neus op de feiten gedrukt. Niet iedereen heeft het zo goed en woont zo relax als wij in Nederland. Een oud, vies gebouw, een kamer met een tafel, tv, muren waar de verf van af is... een keuken.. wat je bijna geen keuken kunt noemen.. Een badkamer.. tja wat zullen we daar van zeggen..Een fan die niet werkt.. lekker warm..
Maar goed de brothers hebben me met open armen ontvangen en ik heb het erg gezellig met mijn Haitiaanse maatjes. Het zijn echt super aardige gasten.
Maandag was het onafhankelijkheidsdag hier in Panama. Dus en feestdag. DInsdag was de dag van de vlag dus ook dit moet gevierd worden. We zijn de straat op gegaan. En in de mensen menigte gekeken naar een parade met veel muziek en gezellige mensen. Ook weer leuk om mee te maken. Ik was met 3 grote Haitiaanse vrienden dus er werd goed op me gepast. Meteen even een nieuwe telefoon gekocht want wat blijkt mijn telefoon werkt hier niet omdat het 3 band is en geen 4. Dus helaas kan ik geen smsjes hierop ontvangen. en gebruik ik hem dus niet.Heb nu een nummer van hier.
Aan het einde van de dag heeft alex Hatiaans voor me gekookt.. wat inhoud,, rijst, bonen (geblend), lekkere kip en ik wilde graag gebakken banaan dus hij heeft me laten zien hoe dit alles klaar gemaakt wordt. Hij heeft ongeveer 1,5 a 2 uur in de keuken gestaan.. Het was trouwens wel erg lekker maar ik moet er niet aan denken om zo lang bezig te zijn in de keuken. Dit eten de jongens erg vaak.. Zoals ik veel landen in latijns amerika.
De volgende ochtend was mijn ontbijt.... dan ook rijst met kip en bonen... haha..
Woensdag was Nelly (meisje wat ik ken van 2 jaar terug) weer thuis. Naa een paar dagen weg te zijn geweest. Woensdagavond naar de bioscoop geweest met alex, in een super mooie shoppingmall! Nog een nachtje bij de boys geslapen en gister ben ik naar Nelly gegaan. Zij woont ook midden in de stad en heeft er een heeeeel relax appartement. Met 4 slaapkamers! een relax balkon en op loopafstand van mijn spaanse talenschool waar ik maandag ga beginnen met mijn spaanse les. Ben dinsdag hier ook even langs geweest kennis gemaakt en mijn rooster gekregen.
Vannacht heerlijk in mijn eigen bedje voor de komende maand geslapen. Even naar de supermarkt geweest.. Super groot en ook nog eens 24 uur per dag geopend, en ook nog eens om de hoek.
Ik zit hier echt midden in het centrum. Super druk, veel verkeer en wolkenkrabbers, veel mensen op straat.Veel hotels en casinos. Oja gister al even in het casino geweest. Ze noemen Veneto Casino ook wel Fiesta Casino. Er speelt altijd een live SALSA band! Dit casino zit op 1 minuut van mijn huis.
Tot nu toe denk ik dat ik mij hier wel ga vermaken.
Oja gisteravond heb ik geholpen met engelse les geven. Hecter, one of the Haitiaanse boys die geeft engelse les in het gebouw waar hij woont. Hij vroeg of ik hem wilde helpen door met de studenten te praten.. Dit was best leuk. Een jong stel hij panamanian zij is NIcaraquaanse. Zo kom ik nog eens wat te weten over de verschillende culturen.
Maar goed ik vermaak me dus wel.
Zo denk ik even naar de Causway. Dit is een weg met beide kanten zee en dan verbonden met eilandjes waar restaurants zijn en winkels enzo... Misschien dat ik zo met Alex even daar ga kijken.
Het is hier trouwens 6 uur vroeger als ik NL.
Mijn telefoonnumer hier is 00507-65165331
Ik kan als het goed is wel smsjes ontvangen maar niet sturen..
Thanx voor al jullie leuke berichtjes!
Hasta luego, besito Jante
07 November 2008 - 20:09
Ellen:
Hey hallo, ik lees dat je het alweer erg naar je zin heb,, Nou ik heb ook een deel van je raad op gevolgd. Zit niet in Thailand maar in Frans Guyana.. Niet spaans maar frans hahaha..
Zit hier bij een vriendin in huis en heb het onwijs naar me zin. Gaan over een paar weken naar Suriname. Gaan we daar het van alles bekijken..
Ik heb nog geen regen gehad en het is 37 graden. Echt een andere warmte dan de antille daar heb je wind en hier helemaal niet.. Ook ik heb inmiddels waarbenjij
ellen011.waarbenjij.nu
Ik spreek je snel via de mail... -
07 November 2008 - 20:17
Kimberley Nijstad:
Klinkt weer helemaal super Jante! -
07 November 2008 - 20:30
Lex Wemer:
Dag Jante, hou je haaks en blijf op koers. -
07 November 2008 - 21:02
Regien:
geweldig om weer te lezen (en te zien) dat je geniet!
dikkerd van ons -
08 November 2008 - 06:05
Je Verre Buuf:
hee kanjer, leuk dat je ons weer mee neemt op reis!! Enneh....ya te entiendo...estos lavios... hihi...
Disfruta todo chica!!!
Besito.. -
08 November 2008 - 09:55
Fleur:
He jant,
je hebt meteen alweer een dagenvullend programma lees ik :D leuk hoor!
Nou geniet er van, ik pas wel op je plekje in amsterdam ;)
kus van je nichtje -
08 November 2008 - 10:29
Marieke:
Hey Jant!!
Zo te lezen heb je het alweer lekker naar je zin! Succes maandag met je eerste spaanse les. Pas je een beetje op jezelf. Veel plezier nog en we lezen wel wat je allemaal uitspookt!
Dikke kus Marieke en TJ -
08 November 2008 - 11:24
Bert Pronk:
Have Funnnnn!!!! -
08 November 2008 - 11:33
Aad:
Hoi!!! Je zit alweer helemaal op je plek he? Alleen de eerste nachten had je zeker liever Krofrum geslapen;) haha
Geniet ervan!! Ben benieuwd naar al je stories en succes maandag met de les!
xx -
08 November 2008 - 14:19
Tom:
Nou en weg ben je weer! Hele gemengde gevoelens bij pap en mam. Maar je hebt laten zien goed op jezelf te kunnen passen dus daar gaan we dan maar voor. Je zult weer veel indrukken op doen en misschien iets minder heftig als de eerste tijd Ghana vorig jaar. Veel plezier. Wilma en Tom -
08 November 2008 - 14:29
Lisa:
Dag zussie!
leuk je eerste belevenissen weer. Zo te horen een echte wereldstad Panama.. Geniet ervan! KUS -
09 November 2008 - 08:20
Yvette:
Guapa!
Heerlijk om te lezen hoe je het hebt...
Geniet er weer onwijs van.. Zie dat er ook al een 2e bericht is, dus ik ga meteen verder lezen!
Dikke Kus,
Yvetje -
09 November 2008 - 10:40
Saidja:
Jant!!!!
Was helemaal vergeten dat je nu alweer weg bent. Nog een paar maandjes dan gaan we zeker meeten!!! Pas goed op jezelf!!
Dikke knuffel -
09 November 2008 - 14:37
Sjaakie (Dui'drecht):
He jant, klinkt al weer goed al je verhalen. je maakt me jaloers!! en wij maar werken hier :). Heel veel plezier!! kuss
10 November 2008 - 19:40
Wilma:
hai lieve jante!!!
zoals ik je verhaal alweer lees,heb je het al aardig naar je zin!
succes met je spaanse les!!
een groet en een dikkekusxxxwilma