Weer beter. - Reisverslag uit Kumasi, Ghana van Jante Graaf - WaarBenJij.nu Weer beter. - Reisverslag uit Kumasi, Ghana van Jante Graaf - WaarBenJij.nu

Weer beter.

Door: jante

Blijf op de hoogte en volg Jante

01 December 2007 | Ghana, Kumasi

hoi iedereen,

Ben de laatste dagen de deur niet uit geweest.. Was ziek. Begon woensdag en ben donderdag met Father Raph naar een dokter gegaan. De wc was namelijk mijn grote vriend... Ze zijn hier erg gulzig met het geven van medicijnen.. kreeg echt vanalles en nog wat..Ook iets tegen malaria.. maar ben er eigenlijk nog niet achter of ik dit wel had. Denk het niet. Denk gewoon koorts en erge last van mijn maag... maar vandaag voelde ik me gelukkig weer wat beter. Blij toe.. want er was vandaag een bruiloft bij ons in de kerk. Dus daar ben ik heen gegaan. was erg leuk vooral mooi. En ook best swingend. Brass band.. en een jeugdkoor. Erg leuk. Verder vandaag uitgerust. En voor het eerst weer echt iets gegeten... Dit was meteen fufu dus mocht heerlijk met mijn rechterhand eten. Fufu met een groenige soep erover.. eet best handig.. niet dus... Maar was wel lekker. Kon het niet helemaal op.. mijn maag moet nog even aan eten wennen.

Morgen mijn eerste hele zondag op de compound bij de kerk.. dus waarschijnljk van 6 uur in de ochtend tot 13uur kerkdiensten.. GEWELDIG!!! Kan niet wachten.... grrrrrr.... Ik kan geen kerkliederen meer horen als ik in NL ben... Maar voor nu moet ik er maar aan wennen. Iedere ochtend word ik zowieso tussen 5 en 6 gewekt door gezang uit de kerk.. Geen wekker nodig.

Bij New Life Home hebben ze me donderdag en vrijdag dus moeten missen. Maar de kids hebben zich vast vermaakt. Met o.a. de rammelaars waar zowel de hele kleintjes als die iets oudere zich prima mee vermaken... zelfs na 2 weken vinden ze de rammelaars nog interessant. Ook heb ik al heel wat kleertjes gegeven maar ben er nog niet uit wanneer dat nou daadwerkelijk gebruikt gaat worden. Want dit werd aan de hoofdzuster gegeven en ik heb gecheckt in de kledingkast maar zie niets liggen??!! Ga dit toch even vragen als ik maandag weer daar ben....

Morgen dus nog een rust dagje. Moet ook nog voor woensdag een surprise in elkaar flansen... nou niet echt mijn favoriete bezigheid..maarja.. Wel gezellig woensdag sinterklaas dus op de compound bij Yao en Marlieke met alle vrijwilligers dus lootjes getrokken..

Ik wens iedereen alvast een gezellige sinterklaas.. dat jullie maar veeeel cadeautjes mogen krijgen... hihihi..

Oja Hanna (duitse vrijwilligester) en ik gaan voor onze kinderen met kerst wat leuke dingetjes kopen nou ja lekkere dingetjes.. cakejes..slagroom... limonade etc... Ze worden wat snoepen betreft namelijk niet bepaald verwend dus vonden wij het wel leuk om dit te doen met kerst. Aangezien cadeautjes voor ieder apart niet echt werkt.. Alles verdwijnt in een grote kast en word door iedereen af en toe mee gespeeld. Dus vandaar dat we lekker gaan snoepen...

Volgende week donderdag ga ik met Father Patrick naar een ander dorp en daar blijf ik dan een nachtje slapen. Wellicht kan ik met een deel van de donaties daar nog iets betekenen. Hij had wel wat ideetjes en er is daar iemand waar ik mee ga praten... verder nog geen idee...
Ben dus weer benieuwd... ook geen idee waar we dan slapen... Gezellie met Father Patrick...(haha)

Dikke kus en tot snel maar weer.

• 01 December 2007 - 22:16

Anita Meppelink:

ik hoorde al van je vader dat je ziek was, wat vervelend joh, zeker als je niet zeker weet wat er aan de hand is. hou het goed in de gaten en luister naar je lichaam (ik lijk m'n moeder wel, haha).
    ik hoorde ook dat je tickets voor de soccer champions hebt, meid wat fantastisch!
    gisteren waren we bij de ambassade in den haag, daar begint de pret al, fantastisch, ik kan niet wachten.
    jante, zet 'm op en blijf lekker schrijven, ik kan er geen genoeg van krijgen.
    succes en beterschap.

• 02 December 2007 - 06:06

Hanneke:

Ha die Jante,

Wat goed wat je daar allemaal doet joh! Wat betreft die kleertjes....Ik herken dat inderdaad van hier, we hadden veel dingen aan weeshuis gegeven, maar het hoofd zoekt t mooiste eruit en neemt t mee naar huis! Of t wordt doorverkocht. Dus goed om even te checken waar t is gebleven.
    Take care and keep the good work up!
    Haha je zit meer in de kerk nu in deze 2 weken dan in je hele leven denk imk haha. Nou ja kan je altijd nog priesteres worden.
    Liefs Hanneke

• 02 December 2007 - 09:32

Regien:

Bezorgde tante is blij dat je weer bent opgeknapt! Goed drinken hoor lieverd, pas goed op jezelf! December, in deze maand lijkt Ghana nog verder weg, we missen je!
    Dikkerd, ook van m'n 3 mannen

• 02 December 2007 - 14:19

Familie V.d. Hoek:

Hoi Jante..heel veel plezier daar nog!!Leuk om je berichtjes te lezen!Mooi dat je je weer wat beter voelt!
    Kan er nog ergens geld gedoneerd worden??Misschien dat je dat even aan Linda kan laten weten, of via de hyves van Judith..

Groetjes Hugo,Jenny,Linda,Tjeerd,Cas,Mariska,Alwin& Judith

• 02 December 2007 - 14:42

Ebriena En Patrick :

Heel goed wat je daar allemaal doet, is dit nu niet echt een goede Sinterklaas / Kerst gedachte.
    Je schrijft trouwens enig al je avonturen op, we blijven je volgen dikke x van ons allemaal

• 02 December 2007 - 19:16

Kimberley Nijstad:

Wat een lief idee, ff lekker snoepen met kerst voor die kindjes :) Hebben ze wel een keer verdiend :)

• 02 December 2007 - 20:03

Daphne:

Heyy Jante, (Maadwo)

Wo he te sen? (hoe gaat het?)
    Wel vervelend dat je ziek was! Maar ik herken het wel, heb je strax ook als je weer thuis bent!! Je lichaam heeft moeten wennen aan het weer en het voedsel! Dat je bij de artsen daar veel krijgt, is ook zo! Had mijn vriendin ook, gelukkig had iemand op het compound een boekje over medicatie! Konden we het een beetje checken.

Erg leuk idee ook, om de kinderen lekker te verwennen!! Als je nog meer twi woorden wilt hebben!! Zal ik mijn lijstje ff doormailen!! ;)

Geniet ervan en ik blijf je volgen!!

Veel liefs, xxx Daph

• 02 December 2007 - 22:52

Anne :

Hee Jant,

Jeemig wat vervelend dat je ziek was... Pas je wel goed op jezelf? En genoeg zout en zoet blijven aanvullen he, want je gaat zo kassiweil hihi en dat is niet zo best al zeg ik het zelf!

Wat leuk dat jullie van die dingetjes gaan kopen voor die kinderen zullen ze vast ontzettend blij mee zijn!

Heb je nog wat leuke foto's want ben toch wel benieuwd naar al die lekkere Paterssss ;-)

Nou kussss

• 03 December 2007 - 15:01

Henk En Kina:

hoi jante
    blj dat het weer beter met je gaat laat je maar goed vertroetelen door de fathers
    leuk dat jullie ook nog iets aan sinterklaas doen wij hebben het zondag al geviert de goed heilig man kwam zelfs even langs we waren allemaal zoet geweest dit jaar zei hij
    we wensen jullie ook veel plezier
    veel liefs
    henk en kina

• 06 December 2007 - 19:33

Edith:

Hee Jante! Balen dat je ziek was.. voel met je mee, ben net weer beter, maar hier ziek zijn is dan echt een weelde vergeleken met daar hè? Vreemd dat die kleertjes weg zijn. Zeg maar dat ze snel terug moeten komen en niet verkocht mogen worden, je hebt ze niet voor niks mee genomen! Boefjes daar. Heb je Jay-Luca's speelgoed ook al uitgedeeld? Ben erg benieuwd naar foto's! Nou meid, sterkte weer met de gezondheid. Heb je ORS mee? Orisel? Is een geweldig middel als je ziek bent geweest, knap je in een uur van op. Is water met suiker, mineralen en zout. Gebruik ik hier ook. Echtr super en zit in handige kleine zkajes, om op te lossen in lauw water. Misschien kan je moeder het meenemen? Nou dat was weer mijn slimme tip voor deze week, pfff. Alsof je niet voor jezelf kunt zorgen, hahaha, met al die omzwervingen over moeder aarde! Enjoy! En tot de volgende keer!
    Liefs! Ook van Jay-Luca!