De bouw en mijn haar. .
Door: jante
Blijf op de hoogte en volg Jante
27 November 2007 | Ghana, Kumasi
Gisteravond gezellig met mijn priesters, al kijken naar voetbal, jaja, een biertje gedronken in de woonkamer. Was wel even gezellig. Patrick heeft me echt super veel vragen gesteld... wilde alles (bijna) alles van me weten.. Nu was het nog o.a. over Nederland en Europa. Omdat hij over een paar weken voor 6 jaar naar Engeland gaat. HIj is nog nooit in europa geweest en heeft dus ook nog nooit een winter meegemaakt. Heb hem maar alvast verteld dat hij wel een winterjas mee moet nemen naar Engeland en niet moet wachten en er daar eentje kopen... Dan is het te laat.. Volgens mij kan hij echt niet tegen de kou. Haha..Hij vroeg zich ook af hoe de verwarming werkt.. .duh.. haha.. wel komisch. Hij heeft nog nooit een verwarming gezien! Op een gegeven moment hadden we het over van alles en nog wat en vroeg hij me zelfs hoeveel kinderen ik wil.. Tony moest erg lachen om al Patrick zijn vragen. Hij hoorde ons praten vanuit zijn kamer en heeft ons dus stiekem toe oftewel Patrick uit zitten lachen. Vertelde hij de volgende dag. De volgende keer worden het meer persoonlijke vragen kreeg ik al te horen.... Hij komt me opzoeken in Nederland, gaan we stappen. Lachuh.
Vandaag ook eindelijk mijn cadeautjes.. nou ja cadeautjes, Toblerone, pepernoten en drop gegeven aan de priesters. We hebben een echte koekjes trommel en die was net weer leeg dus daar konden mooi de pepernoten in. Kwamen ook weer wat komische uitspraken aan te pas.. Pure chocolade voor een pure "donkere" man/priester.. haha... Ik had verschillende en ze wisten het verschil niet dus ik moest het uitdelen. Dus puur voor Patrick omdat ie zo donker is.. .kon er wel om lachen. Eigenlijk is Tony net zo donker.. maarjaa. En Raph was er niet. De zakdrop is nog dicht..
Vandaag bij de locale kapster.... een hokje aan de kant van de straat.. mijn haar laten doen. Echt leuk.. al zeg ik het zelf. Ze waren met 5 meiden en telkens hielpen er 3 met indraaien. Het zijn dus geen vlechtjes maar ipv dat zijn het steeds 2 stukken in elkaar gedraait. Met nephaar erbij. Aan het eind ging ze met vuur over mijn hele haar! Dat ff dat mijn huid zou verbranden maar ze wist wat ze deed. Dit is om alle kleine haartjes eraf te branden. Ben benieuwd of er uberhaupt nog iets van mijn eigen haar over zal zijn als ik het eruit haal.. want met dat vuur deden ze toen in Midden Amerika niet. Ze hebben 3 uur zitten draaien voor mijn haar helemaal gedaan was en toen dus nog een half uurtje de finish in touch... Eerste wat spul er overheen en daarna werd het in kokende water gedoopt. En toen dus nog met dat vuur erover.. staat ook op de foto. Het waren wel leuke meiden en ga misschien zondag iets met ze drinken bij de locale bar hier tegenover de 'kapsalon' en dus bij mij in de straat. Er was ook een broer van een van de meiden en die wilde wel met me trouwen vertelde de meiden later.. hij belde toen hij weg was met zijn zus en vroeg of hij mij even mocht spreken hij wilde mijn nummer hebben maar heb dat maar niet gegeven.. Echt zoo makkelijk hoe dat hier gaat.. Ze denken echt dat ze direct met je mee kunnen naar Nederland ofzo. Kon er wel om lachen mijn ego wordt hier in ieder geval goed gestreeld.
Ook door de priesters hahaahaa. Toen ik thuis kwam kreeg ik van alle priesters complimentjes over hoe mooi ze mijn haar vonden en Tony zei dat als ie geen priester was dat ie dan een date met me had gewild..haahaaa.. Anyway ik ga 9 december met de priesters en Jens op stap. Word vast erg gezellig. Moest ook wel lachen om Father Raph van die vond mijn kleding ketting, armband en haar erg goed bij elkaar staan.. haha..
Owja weet nu ook hoe "holy water" "gemaakt" wordt.. Beetje water met zout en dan zegenen.. Dat doet Father Raph tijdens het ontbijt.. Zag het hem toevallig gister doen. En vroeg dus later aan Jens wat ze er nou door deden.. beetje zout dus.
Nou dit was het weer even voor nu... paar minuutjes left.. Dacht ga ff snel op internet maar zit alweer behoorlijk lang te tikken...
Thanks voor al jullie leuke reacties! We keep in touch!
dikke kus
27 November 2007 - 21:01
Rafael:
Ja ja, jij ermaakt je wel he pop... have fun en sterkte bij de minder leuke dingen. Tot snel -
27 November 2007 - 21:24
Nicolette:
Haha. leuk verhaal weer Jant. Ben benieuwd naar je haar. Zet de foto er maar snel op!
Dikke kus Nic -
27 November 2007 - 22:43
Lotte:
blijft echt heerlijk die verhalen van je!!!
ben ook benieuwd naar je haar!
klapzoen vanaf regenachtig ARUBA xxxx -
27 November 2007 - 23:07
Lex Wemer:
Jante, Is dit aanzoek van die broer van een van die meiden geen uitgelezen kans om de "opvolging" in Callassande geen handen en voeten te geven ? ha,ha -
27 November 2007 - 23:09
Lex Wemer:
In mijn reactie staat 1 x geen teveel ( het tweede ) -
27 November 2007 - 23:18
Judith:
hey jante.....
wat een verhaal over dat haar.....ik als kapster krijg daar helemaal de zenuwen van he, dat snap je! maar...het zal je wel goed staan, zoals altijd!
hier verder nog geen nieuws, die kleine zit prima! veel plezier nog, ik wacht op je volgende fotos!!!
xxjuud -
27 November 2007 - 23:37
Tom:
Ik heb je wel net aan de telefoon gehad maar kon niet wachten toch even je verhaal te lezen. Je ego word wel gestreeld....ook door de priesters. Ben erg benieuwd naar de bouw in Kokebeng. We zullen de foto's zien.
je vader. -
28 November 2007 - 08:01
Bert:
Datlijkt me ook wel wat dat haar invlechten, hihi. Veel liefs! -
28 November 2007 - 08:13
Turtle Girl:
Ik wil een foto zien van je haar! En de rest natuurlijk. Leuk weer van je te lezen! Dikke kus, Rachel -
28 November 2007 - 09:56
Regien:
ik probeer ook oma Beppie up to date te houden en print je berichten voor haar uit............ik kan je niet bijhouden!!
lekker blijven schrijven,
dikkerd van ons -
28 November 2007 - 09:59
Anne :
Oehhh hoe zal je kapsel eruit zien.. Ben eigenlijk wel nieuwsgierig naar je koppie. Priesters zijn wel leuk, maar pas ook op voor hen hoor, voor je het weet beginnen ze je te stalken...hihi! Enne de zak drop die kun je lekker voor jezelf inrekenen denk ik! hihihi
Nou meid weer een leuk verhaal, genieten blijven en ben zeer benieuwd naar je foto's!
Kusssss -
28 November 2007 - 11:03
Lisa:
He Zusje!
Oehh je haar in brand.. Ben benieuwd!!!
Wanneer ga je weer wat fotos online zetten? Van Kokebeng, sportdag en je nieuwe look!?
Groetjes aan je priesters!
xx -
28 November 2007 - 11:08
Sylvia:
We genieten van je verhalen, heerlijk.
Lieve gr uit de keeten, -
28 November 2007 - 11:28
Shanna:
Heey Jante,
Cool zeg die verhalen... hopelijk ga ik het net zo naar mijn zin hebben in Ethiopië (als het door gaat) als jij daar. Goed om te lezen hoe je alles ervaart. Leuk ook dat de priesters zo open zijn.
Kijk uit naar je volgende verhaal.
Gr. -
28 November 2007 - 13:41
Karin:
hey nichtje, ja ik heb internet op mn nieuwe stek, op dit moment, je weet nooit hoelang, heerlijk dat je goed gaat!ik maak straks een bericht op hyves, als t lukt, fleur heeft al iets gemeld daar, kunt je vast lezen.we hebben een goede vlucht gehad, 3 slechte nachten,vooral wennen aan de vliegen, helemaal lek geprikt, klamboe niet goed dicht denk.onze hollandse lijfjes moeten nog wennen aan de warmte, ff aclimatiseren. zit op een prachtige plek, uitzicht op de heuvels en bergen, heel gezellig knoekhuisje,2 totaly in love om naar tekijken.ga over een paar dagen wel eens op onderzoek uit nu nog rustig aan moet bij de tuinman blijven, ontbijtje maken sapje serveren hij spreek beetje papia, spaans, franse mix dus lache.dikke brasa van k,tje -
28 November 2007 - 14:49
Je Mama:
Het is weer een heerlijk verhaal Jant, ook benieuwd naar je haar natuurlijk.
Zet er maar gauw weer fotos op,
Dag schat, love you
dikke kus, je mamsi.............. -
28 November 2007 - 17:57
Daphne:
Heyy Jante,
Erg eluk om je verhalen te lezen!! De aanzoeken lopen bij jou nu al erg hoog op!! Bij mij viel het wel mee!! En van dat trouwen.... geloofde ze niet altijd :S Ben erg benieuwd naar de andere foto's van al die schatjes!! Bij mij begint het wel weer te kriebelen, maar blijf toch nog wel ff thuis!! haha...
Veel plezier en geniet ervan!!
XXX uit het Koude Kikkerlandje -
28 November 2007 - 18:27
Manon:
Je maakt me errug nieuwsgierig naar je haar en die foto's natuurlijk. Dus kop op met die kiekjes
Dikke kus -
28 November 2007 - 19:50
Edith:
Lijkt me zooo geweldig, cadeautjes uitdelen aan die kids... en aandacht aan ze geven.. Wat heb je toch een mooi leven! En een goed hart!
Liefs en geniet-ze!
Edith -
28 November 2007 - 20:55
Henk En Kina:
hey jante
wat weer heerlijke verhalen
dat hebben we net nodig het is hier van dat echte hollandse depri weer koud en grijs we zijn nu weer helemaal opgefleurt
we zijn ook erg benieuwt naar de foto,s
groetjes henk en kina -
29 November 2007 - 18:10
Oma Dot:
kijk jij maar uit met al die leuke donkere jongentjes ha ha. probeer je steeds te bellen lukt niet. ben benieuwdnaar je haar. opa leest ook je berichten op de pc.dikke knuf van ons. -
30 November 2007 - 11:37
Francien Vos:
wat een leven heb jij zeg ik zou best even bij je langs willen komen super ga zo door groeten uit het koude callantsoog