CURACAO
Door: Jante
Blijf op de hoogte en volg Jante
19 April 2006 | Aruba, Oranjestad
Zoals ik in mijn vorige bericht vertelde waren we van plan naar Curacao te gaan.. Afgelopen weekend was het dan zover .. We zijn vrijdagochtend om 8 uur vertrokken richting Curacao met een klein vliegtuigje van Dutch Antil Express. De vlucht duurde 25 minuten,,, dus om half 9 stapten we weer uit het vliegtuig. Vanaf Hato Airport zijn we in een taxi gestapt en deze heeft ons naar Punda/Willemstad gebracht. We verbleven in het vander Valk hotel. Deze dag niet superveel gedaan.. Alle winkels waren dicht ivm goede vrijdag en we hadden nog geen auto want ook de Car Rental was gesloten. Een vriend van Alex die met ons naar Curacao was gevlogen, en zijn familie op ging zoeken die hij 6 jaar niet gezien, woonde in Otrabanda. Hier hebben we later mee afgesproken. We zijn bij zijn familie geweest en hebben wat door de stad gelopen. We zijn in een buurt geweest waar die jongen/Roulin is opgegroeid en hebben hier met oude bekenden van hem wat gedronken. Ik als enige Macamba tussen die Antillianen en vooral ook Dominicanen... Was weer geweldig.. Ik begreep natuurlijk weer niets van alle gesprekken die er gevoerd werden...
Ja de grote lijn van het verhaal is dan te volgen maar daar houdt het bij op.. Deze mensen praten zo verschrikkelijk onduidelijk en snel spaans.. Is niet echt geweldig om bij te zitten. Wel leuk om te zien hoe de mensen er leven.. We zaten voor een heel oud huisje (in een achterbuurt) van een oude mevrouw,, ze noemen haar Dulce, (de vertaling hiervan is eigenlijk ZOET.) De jongens in de buurt komen er altijd bij elkaar en drinken daar een biertje voor het huis.
De volgende dag kregen we smorgens onze auto en hebben we het eiland bekeken. Curacao heeft erg veel mooie plekjes. Veel leuke kleine baaitjes en mooie natuur. Het was een leuke dag.. veel gezien. Ook hebben we familie van Alex opgezocht.
We hebben savonds gegeten bij het Rif Fort in Willemstad. We zaten hier boven het water en dus uitzicht op zee. Later op de avond zijn we uitgegaan naar Mambo Beach en Wet & Wild.
Zondag zijn we weer op pad gegaan richting Caracasbaai.. zie fotos van het oude ziekenhuis. Ik heb nog gesnorkeld bij Caracasbaai, wat hier echt geweldig is. Je loopt het water in .. gaat onder en je ziet meteen geweldige vissen!
savonds gegeten bij Scampi's Restaurant, zie foto. En daarna tot in de late/vroege uurtjes uitgeweest. Verschillende barretjes bezocht en weer naar Mambo Beach.
Maandag uitgeslapen en smiddags naar het Sea Aquarium gegaan. Hier werkt Esther, uit 't Zandt. Zij zit hier sinds 3 jaar en werkt sinds 2 jaar als dolfijnen trainer. Helemaal geweldig! Smiddags had ze geen sessie,, en dus had ik super veel geluk dat ik mocht zwemmen met Gigi een leuke dolfijn. De foto's zeggen genoeg!!!!!
Het was echt een super middag! De dagen gingen snel maar het was erg leuk.
Wel is de mentaliteit van de mensen op Curacao anders als op Aruba. De mensen op Aruba zijn vriendelijker. Je merkt dat je als blanke anders bekeken wordt.. met name als nederlander. Dit heeft nog steeds te maken met de slavernij van vroeger...
De laatste dag hebben we nog even geshopt en zijn toen om half 2 weer naar Aruba gevlogen..
Vandaag weer begonnen met werken... Ik werk nog 5 weken en dan zit het er weer op. Dan nog even vakantie voor ik weer bij jullie in NL ben.
Tot over 2 maandjes...
dikke kus van mij!
19 April 2006 - 16:07
Je Verre Buuf:
Hi Jant,
Wat heerlijk te lezen en zien hoe jullie van het leven genieten!! Geweldige foto's en helemaal natuurlijk de foto's met de dolfijnen. Een collega van mij doet hetzelfde werk. Van origine komt zij van curacau, dus grote kans dat zij esther misschien wel kent. Hier is het nog steeds koud....brrrrrr. Af en toe dient het zonnetje zich even aan, maar niet zo als het zou moeten zijn. Tzou lekker zijn als daar snel verandering in komt. Ik ben onlangs weer begonnen met Zouk lessen, nu niveau 3 en ik vind het helemaal geweldig. Ik kijk steeds uit naar de zondag en daarna lekker vrij dansen. De eerste paar dagen ben ik dan nog steeds in een kind van roes. Ok meis, geniet nog van alles wat het leven je daar op Aruba aanreikt! We zien elkaar in juli dan. liefs en brassa, je verre buuf -
19 April 2006 - 20:09
Wilma Carton:
haiiiiiiii die jante
gaaf hoor je korte vakantie,en helemaal met die dolfijnen,echt tof
leuke foto,s voor nu tot gauw,veel plezier nog de komende weekjes,groetjes dikke kus wilma,maikel doeiiiiiiiii -
19 April 2006 - 21:22
Zusje:
Hey Jant,
Echt super leuke foto's, en die dolfijnen!!! Super!! Bellen snel weer, dikke kus! -
20 April 2006 - 06:35
Je Zaaie Tante:
ja hier droom ik natuurlijk al jaren van da's meer als aan de rand van t dolfinaruimbad wat ook al een belevenis was
DIT WIL IK OOK misschien esther even bellen ik hielp de kooimeisjes altijd met paardrijden
maar eerst kom ik lekker genieten bij jou kus karin -
20 April 2006 - 11:59
Saad:
He Jant,
Wat ben ik nog altijd jaloers op jou zeg. Heerlijk lekker in het zonnetje en zwemmen met een dolfijn is een droom, echt supper cool. Ik heb het ooit een keer geprobeerd toen ik in costa rica was, maar dat waren wilde dolfijnen en die waren een beetje bang voor mij. Toen ik het water in sprong waren ze weg (groot gelijk) haha. Volgende maand een weekje naar ierland met school, wat ik daar precies ga doen is niet helemaal duidelijk. Ik ga daar vast niet met dolfijnen zwemmen, maar wel bergen beklimmen en naar de ierse pub(haha). Iig ben ik er een weekje tussenuit waar ik erg naar uit kijk.
Nou meid, geniet nog lekker van de weekjes dat je daar bent, groetjes aan alex. Ik spreek je snel weer dikke kus