Otro ciudad, playa y vulcano
Door: jante
Blijf op de hoogte en volg Jante
23 Januari 2009 | Nicaragua, Managua
Vanuit Diriamba met een minibusje terug naar Rivas. Ik was precies optijd de bus rijdt al bijna weg. Deze busje vertrekken pas als ze vol zijn, ik hoef nu dus niet te wachten.
Eenmaal terug in Rivas een fietstaxi, pepano genomen. Ik weet alleen de naam van de buurt waar Kenerlyn woont bario San Fransisco. Maar denk dat ik het wel herken als ik in de buurt ben.... Nou niet dus... Ik zeg in mijn beste spaans dat ik niet helemaal zeker ben waar mijn vriendin woont. . Het moet een zandweg zijn zeg ik.. Gelukkig zie ik verderop een zandweg... waarvan er waarschijnlijk meerdere zijn. Toch vraag ik voor de zekerheid even aan een andere pepano of hij een telefoon heeft om Kenerlyn te bellen. Maar hij herkent me (jaja... famous in de buurt) en vraagt waar ik heen moet. Ik stap maar over in zijn Pepano en wat blijkt... ik zit in de goede straat!!
De neefjes van Kenerlyn staan buiten te roepen dat ik eraan kom... Jippie ze is terug! Zo schattig..
Ik doe alsof ik thuis ben en ga op de veranda zitten met haar neef.
Later halen we taco's. Dus ik denk mmmm lekker.. Maar viel een beetje tegen. We halen het aan de overkant bij een miniwinkeltje aan huis. De minitacos gaan in een plasticzakje er wordt wat salade, zuur en ketchup en mayo over gedaan, in het zakje!! En zo nemen we het mee. We eten het met Gallo Pinto, oftewel rijst met bonen erdoor. Ik krijg een stuk kaas wat ik erover kan brokkelen. Dit is iets typisch Nicaraguaans. Gallo Pinto met kaas. Ik eet het maar de kaas heeft een sterke smaak, not my favorite.
We tutten ons op voor Calle 8, het feest. En ook een paar nichtjes en/of vriendinnen komen kleding uitzoeken. Is ook overal hetzelfde.
Om 21.00 uur gaan we naar het feest. We stappen achterop de motor van haar broer die brengt ons naar het stadje! Lache over die zandweg..
De entree is 50 cordoba, 2 euro. Het is een afgezette straat. Met diverse podia's met dj's, veel reggaeton muziek en een bekende Nica artiest treed op. Iedereen drinkt Toña en loopt heen en weer en danst tussen de podia. Het is super gezellig en aan aandacht van Nicamannen(jongetjes) ontbreekt het niet... Ze vragen allemaal of ik wil dansen.. sommige zijn niet ouder als 16 jaar!! hahaha.. Go Girl! Maar helaas niet zo'n behoeft aan. Hoe grappig en anders is het als in nederland in een discotheek, daar zal echt niemand vragen of je wil dansen. (normale discotheek, op salsafeesten natuurlijk wel)
Ook de wc is een verhaal apart... 1 normale wc en 2 putjes in de grond ernaast...We gaan met z'n 3en, ik neem de normale en Kenerlyn en Angerlyn nemen de putjes.. hahaa. Ben niet zo goed in hurken...
De terugweg rijden we met iemand mee. De muziek staat zooo hard dat je niet eens meer hoort wat voor muziek het is.. damn.. 3 uur lig ik op mijn houtenplank.
De volgendeochtend (woensdag 21 jan.) neem ik om 10.00uur de bus naar Managua. 2 uur later ben ik er.
In de bus oefen ik mijn spaans met mijn buurman. Op het station wordt ik direct lastig gevallen door een taxichaufeur, nee ik wil nergens heen. Ik eet wat op een terrasje bij het station. Met Aventura (bachata) uit de speakers! De meiden in de bediening tutten zich op op het terras, en zijn er volgens mij meer voor de animatie van de mannen. Ik eet gefrituurde kip, salade van tomaat, ui en kruiden (is lekker) en patacon (gebakken banaan) Een bedelend jongetje geef ik mijn patacon.
Ik moet naar een ander station voor de volgende bus naar Leon. Er staan 2 NL'ers bij een taxi. Ze komen uit Alkmaar. Mark en Susan. We delen een taxi en gaan vervolgens met de bus naar Leon, 1,5 uur.
We gaan naar hostal Clinica. Nou het is niet zo schoon als een Clinica... Ik neem toch maar eens een dormroom. De eerste nacht voor mij alleen alleen gister met 2 andere. Er staan 3 bedden. Ik betaal 90 cordoba per nacht. ongeveer 4 euro... wat een prijzen, nou meer is het ook niet waard. het water doet het soms wel soms niet en de kamer is warm. Het is bij een familie bij hun huis. We drinken een biertje en eten wat in de stad.
Leon is een studentenstad en de mensen zijn er heel relax. In het park bij de Kathedraal zitten veel verliefde jonge stelletjes. De stad heeft 12 kerken waarvan de meeste niet gerestaureerd.
Gister naar het strand geweest een uurtje met de bus (10 cent) over een hobbelweg. Las Penitas heet het plaatsje. Het strand heet Playa Roca. Zwart zand, brandend onder je voeten. Een barretje op het strand en hoge golven. Chillen, zwemmen, verse fruitjuice, cola en een hamburger later neem ik de bus om 18.00uur terug naar Leon. Ik eet aan het centrale plein bij een wat luxer restaurant. Een echte beef steak! Ook nog eens echt lekker. Lang niet gehad. Mijn kamer deel ik vandaag met een koreaan (denk ik) en een Engels meisje Sarah.
Vandaag ga ik naar vulkaan Cerro Negro, 2 uur lopen en vervolgens met sandboards, oftewel lavaboards over het lava hard naar beneden ik ben benieuwd.
Morgenochtend neem ik om 6 uur de bus naar Managua en vervolgens door naar Granada.
Volgende keer plaats ik foto's.
Hasta luego
24 Januari 2009 - 10:40
Henk En Kina :
he die jante
hoe lang is het hier geleden dat we voor 10 cent met de bus konden?
heeeeeeeeeel lang geleden
en nog blaren onder je voeten gekregen van het lavaboarden?
groetjes van ons -
24 Januari 2009 - 11:53
Opa En Oma Ijs:
Hallo Jante
Wij blijven je reis volgen wat beleef jij veel en zoals jij het beschrijf wij natuurlijk
ook.
Jante veel liefs van ons uit C.oog. Doei.
25 Januari 2009 - 09:51
Rachel:
Hey babe,
Je vermaakt je ook wel zonder mij zo te lezen, heel goed! Hier is het weer same old, same old, ben al weer aan vakantie toe! Geniet je voor 2?
Dikke kus, R