Aankomst van de fam! - Reisverslag uit Kumasi, Ghana van Jante Graaf - WaarBenJij.nu Aankomst van de fam! - Reisverslag uit Kumasi, Ghana van Jante Graaf - WaarBenJij.nu

Aankomst van de fam!

Door: jante

Blijf op de hoogte en volg Jante

27 Januari 2008 | Ghana, Kumasi

Hallo allemaal,

De fam is goed aangekomen. Dinsdag heb ik ze samen met de driver van ons Aakwaba beach guest house opgehaald. Het is hier super. Accra was erg gezellig... Voetbal was een groot feest. Zoals jullie ook al vernomen hadden. We zijn ook nog op een artmarkt geweest samen met ghanese vrienden (van Gea en Anita) die er kraampjes hebben . Erg gezellig steeds met een grote groep op stap.

Maandag naar Marroco - Namibie geweest met Gea en Anita. Omdat ik 1 extra kaartje had hebben we een jongetje van de straat geplukt en hem de dag van zijn leven bezorgt. Die smile ging niet meer van zijn gezicht tijdens de wedstrijd. Blikje drinken.. bakje rijst met kip.. Super. En ook nog eens 5 -1 voor Morroco.. dus veel doelpunten gezien.

Donderdag was de wedstrijd Ghana - Namibie. Na heen en weer gesjees door het stadion.. om ons spandoek van onze ghanese vriend Kofi te krijgen hadden we uiteindelijk het spandoek en hing hij op een prima plaats in het stadion... (geen idee of ie ook op tv te zien was. Ghana heeft gelukkig na veel onbenutte kansen met 1-0 gewonnen!!!!! GO GHANA!!!
Na de wedstrijd weer een groot feest in de stad, het centrum Osu. Hier tot in de vroege/late uurtjes gedanst. Paps en mams zijn hier ook altijd wel voor in.. dus dit was super gezellig.

De volgende dag een bus gepakt naar Kumasi. Helaas 2 uur vertraging.. Maar om 2 uur vertrokken we uiteindelijk en om 20.00 uur kwamen we in Kumasi aan. Een rit van 6 uur maar doordat er zoveel te zien is gaat dit erg snel. Wat een andere wereld!

Zaterdag heb ik de fam de grootste markt van westafrika laten zien. Ze hebben hun ogen uitgekeken. Hierna naar het weeshuis gelopen en laten zien waar ik de afgelopen maanden heb gewerkt. De hele familie was erg onder de indruk.
Hierna zijn we langs mijn dagelijkse route gelopen naar de priesters in Krofrom. Hier Father Raph een hand geschud en deze stond erop dat we woensdagavond komen eten.. Dit doen we dus.

Gister de wedstrijd gekeken in het Baba Yara stadium in Kumasi. Cameroon - Zambia : 5-1 voor Cameroon. Daarna Egypte - Sudan: 3-0 voor Egypte.
Hierna een barretje met weer gezellige muziek opgezocht. Hier nog wat gedronken en gedanst.

Vandaag relax dagje.... Morgen naar Mole National Park.

De opening van de school gaat helaas niet lukken deze week. Maar donderdag gaan we met Yao kijken en dan zullen we zien of we de opening eventueel in de eerst week van februari kunnen doen.

We keep in touch...

Groetjes van ons allemaal.

• 27 Januari 2008 - 13:18

Richard N:

He Jante (en de hele familie!)
    Net terug van de beurs uit Leeuwarden, nog ff SMS contact gehad met je vader. WITTE MENSEN KUNNEN NIET DANSEN, of toch wel????
    Kreeg jouw sms in Alkmaar, dus kon niks opnemen. Weet dus niet of je goed in beeld was. Veeel plezier daar nog met z'n allen. Tot gauw.

• 27 Januari 2008 - 13:30

Hoi Jante!:

Leuk dat je fam er is! Geniet van elkaar. Liefs Rosalie

• 27 Januari 2008 - 14:45

Marcel&Sylvia:

Veel plezier en heerlijk genieten.
    lieve gr,

• 27 Januari 2008 - 15:14

Wilma:

hai die jante
    lekker he dat de fam.is aangekomen!
    wat een mazzel dat paps,mams
    van een dansje,en drankje houden!!!
    voor jullie allemaal,veel plezier!!
    dikke kusxxx

• 27 Januari 2008 - 17:06

Chant:

Hey hele fam, geniet ervan zo samen!!! Kus Chant.

PS: Hoop dat jullie de opening van de school nog mee kunnen maken!!!! En geniet van het voetbal!!!

• 27 Januari 2008 - 17:21

Gerda Hofstra:

gezellig dat je ouders er zijn veel plezier samen
    dikke kus gerda

• 27 Januari 2008 - 18:41

Henk En Kina:

ha die jante
    gezellig dat de fam er is ga maar lekker genieten met mekaar
    henk en ik hebben weer goed zitten kijken we hebben zelf de brillen er bij op gezet maar we hebben geen spandoek van schagen gezien andere bril mischien
    heel veel plezier met mekaar doe ze de groeten van ons en smakelijk eten woensdag
    doei,doei

• 28 Januari 2008 - 10:05

Yvie:

Dushi!
    Je had me gebeld he vorige week... Ik zat in een vergadering ;-( BALEN!
    Hoop dat jullie het leuk hebben, maar zo te lezen lukt dat wel!
    Did you get my postmail??
    Hoop je gauw weer te spreken!
    Dikke Kus XX

• 28 Januari 2008 - 15:49

Lex Wemer:

Jante,
    Laat je Wilma en Tom geen gevaarlijke dingen doen. Ik moet nog met ze eten van de zomer.

• 30 Januari 2008 - 09:50

Peter En Tineke:

Hallo Jante, Tom en Wilma,

Overweldigend al die bonte foto's en kleurrijke verhalen. Als je dat allemaal ziet is het hier bij ons maar een grauwe grijze boel. Prachtige natuur en fantastische bonte tafrelen. Lijkt me geweldig om dat zelf mee te maken. Misschien moeten wij er ook maar eens vrijwilligerswerk gaan doen.
    We realiseren ons dat er ook gewerkt moet worden.

Peter en Tineke

• 31 Januari 2008 - 09:54

Regien:

wat een feest!

bijzonder voor de familie om bij father Raph aan te schuiven en zo, samen met het bezoek aan het weeshuis, een indruk te krijgen van jouw leven van de afgelopen maanden.
    Ik ben super benieuwd naar de verhalen,
    nog even geduld........!
    dikkerd,
    Regien

• 31 Januari 2008 - 17:46

Mara&Mike:

Hoi Jante en familie,
    Geniet er lekker van in Ghana!
    Heel veel plezier samen en ik hoop dat jullie de opening van het schooltje nog mee kunnen maken.
    Groetjes allemaal en dikke kus X

• 03 Februari 2008 - 13:20

Ger En Gerda De Haan:

Hallo Jante,
    Per ongeluk drukte ik op de knop"geen mails meer ontvangen van Jante"maar dat heb ik inmiddels hersteld en ben weer op de hoogte vanaf het begin tot heden.
    Je vindt het natuurlijk super dat je ouders en verdere fam.bij je zijn en denk dat je moeder ook wel best de beest uit hangt daar.Destijds heb ik 25 euro gestort voor foto's e.d. en wil graag van je weten, als dat kan, of deze zijn ontvangen want ditzelfde deed ik bij een kennis in Amerika en die heeft nimmer geld gezien, vandaar! Wij wensen je nog een heel prettige en zinvolle tijd en doe vooral de groeten aan je vader en moeder en ook moet je de groeten hebben van oma Iet en Opa Tom.
    Ger en Gerda de Haan Callantsoog

• 05 Februari 2008 - 12:30

Ger De Haan:

Beste Jante en evt.nog aanwezige familie,

In mijn bericht van 3 febr. schreef ik o.a."en denk dat je moeder ook wel de beest uithangt"
    Deze uitdrukking werd me zeer kwalijk genomen door de heer Tichelaar die me dit telefonisch liet weten.
    Ik weet dat, als je "de beest uithangen" letterlijk vertaald, dit op
    "misdragen" slaat maar hoop van harte dat dit door jullie niet als zodanig beschouwd wordt. Het is in mijn optiek ,met een Amsterdamse achtergrond, een uitdrukking die veel in het dagelijks verkeer gebezigd wordt en het is nimmer m'n bedoeling geweest wie dan ook hiermee te kwetsen. In feite bedoelde ik er mee; "laat je lekker gaan en lang leve de lol" Mocht dit wél zo zijn dan bied ik bij deze m'n excuses hiervoor aan.
    Dit wilde ik jullie toch even laten weten!
    Veel plezier en zinvolle bezigheden toegewenst!

Ger de Haan

• 06 Februari 2008 - 09:06

JANTE:

Hoi Ger en Gerda,

Super leuk dat jullie mij extra fotoruimte hebben gegeven! Ik kon toen ik het kreeg niet uit de mail opmaken van wie ikhet gekregen had. Maar nu weet ik het. HEb er al goed gebruik van gemaakt! Erg leuk.
    We (mama en ik) hebben het nog steeds erg naar ons zin. Morgen weer een voetbal wedstrijd. Dus dat wordt weer een gekke boel!! 1 groot feest!!!
    Internet is hier erg langzaam.. maar ga zo proberen toch nog een verhaaltje te tikken.

Groetjes uit Ghana!!!