De bouw van een kleuterschool!
Door: Jante
Blijf op de hoogte en volg Jante
05 Oktober 2007 | Nederland, Callantsoog
Nog geen 2,5 maand geleden besloot ik om vrijwilligerswerk te gaan doen. Nadat ik eenmaal deze beslissing had genomen, het een en ander had uitgezocht via internet, een goede betrouwbare organisatie had gevonden en had aangeschreven, besloten had bij een weeshuis te gaan helpen, een ticket had geboekt, eigenlijk alle voorbereidingen dus waren begonnen. Ben ik ook begonnen met het inzamelen van geld. Ik wilde en wil graag iets kunnen betekenen voor de mensen/ kinderen in het weeshuis en omgeving van Kumasi. En van de donaties in Nederland wat spulletjes kopen om daar weg te geven. En verder zou ik in Ghana bekijken wat ik met het gedoneerde geld aldaar kon betekenen voor de bevolking.
Het begon met een donatiepot op de bar op de camping. Iedereen kon in ruil voor een donatie zijn emailadres opgeven en werd dan op de hoogte gehouden van mijn ervaringen in Ghana.
Naarmate de weken vorderde liep het gedoneerde bedrag behoorlijk op. Iedereen was zo enthousiast! Echt geweldig.
Natuurlijk vind mijn familie het ook erg leuk wat ik ga doen.. en heb ik een paar oma’s die behoorlijk voor me aan het netwerken zijn!!! Zo sprak mijn Oma IJS met Mevr. Verschoor van de Hervormde Kerk in Callantsoog.
Hieruit volgde een gesprek met Dominee Blokker en mevrouw Verschoor. Nadat ik dit gesprek had gehad is de kerkraad gaan vergaderen. Ik had namelijk een voorstel voor een goed project.
Namelijk de bouw van een kleuterschool in Kokobeng. Momenteel is het schooltje niet meer dan een paar verbrokkelde stenen met een golfplatendakje waar alle kinderen onder zitten. Het kostenplaatje van het project is zo’n €3300,-. Dit is een behoorlijk bedrag dus een schenking van de kerk zou geweldig zijn. Nu is het inmiddels zover dat de Kerk van Callantsoog een ontzettend hoog bedrag heeft gedoneerd.De financiering van het schooltje is nu in ieder geval al rond! Hierbij wil ik Mevrouw Verschoor, Dominee Blokker en alle mensen die hier over mee beslissen, heel erg bedanken voor de donatie. U kunt er op vertrouwen dat het hele bedrag goed terecht komt.
Niet alleen door de donatie van de kerk maar ook dankzij alle andere mensen die er zijn… die graag iets voor een ander betekenen zijn de donaties behoorlijk opgelopen!!
Het totaal bedrag aan DONATIES staat nu op € 6000,- !!!!
Ik kan iedereen die een donatie heeft gedaan niet vaak genoeg bedanken. Iedereen die afgelopen zomer een bijdrage heeft gedaan in de donatiepot op de bar of mij persoonlijk wat heeft toegestopt, bedankt! Sjef met zijn tandartsspullen, dank je!
Natuurlijk mijn oma’s, opa’s, ooms, tantes, andere familieleden, ik vind jullie geweldig! Vrienden, kennissen, inwoners van Groote Keeten, Callantsoog en iedereen die een donatie heeft gedaan naar aanleiding van mijn briefje, in de brievenbus. Bedankt.
Nogmaals THANK YOU namens de kids in Kumasi en Kokobeng!!!!!
Dit wordt dus niet alleen de bouw van een kleuterschool maar ook de volledige inrichting ervan, ontzettend veel speelgoed, een super leuke speeltuin, materialen om les te geven in de kleuterschool en de basisschool die op hetzelfde terrein staat.. en noem maar op. Met dit bedrag … en als het goed is.. is dit nog niet het eindbedrag, kan ik ontzettend veel doen!!!
Er is alvast een groot bedrag overgemaakt naar GoodWorkGhana omdat er alvast begonnen gaat worden met de bouw van de kleuterschool. Het was de eerste vraag van de mensen uit het dorp om het schooltje te ‘upgraden’. Omdat de huidige school (verbrokkelde stenen met een golfplaten dakje) door de community zelf gebouwd is, staan ze ook te popelen om dit schooltje te bouwen. De mensen van GoodWorkGhana waren al aan het kijken hoe ze de materialen konden financieren. Maar toen kwam ik met mijn donaties van alle geweldige mensen die ik ken. De mannen uit het dorpje, wat bestaat uit ongeveer 500 inwoners, gaan dus zelf de school bouwen onder leiding van een aannemer van GoodWorkGhana.
Doordat de mensen uit het dorp er zo betrokken bij zijn ben ik er ook van overtuigd dat de mensen er erg blij mee zijn en er goed mee om zullen gaan. Het is echt iets van hun zelf. Er zullen ongeveer 60 kinderen naar het kleuterschooltje gaan. Ik kan niet wachten om er naar toe te gaan en er te gaan helpen met klussen!!
Als ik over 5 weken in Kokobeng ben dan zijn ze dus al begonnen met de fundering! Ik ben benieuwd hoe snel alles zal gaan. Ik hoop dat het weer een beetje mee werkt en er niet te veel stortbuien zijn, zodat de mannen en vrouwen van Kokobeng hun schooltje kunnen gaan realiseren.
Can’t wait!!
Veel liefs van Jante
En natuurlijk kunnen er nog steeds donaties worden gedaan.
Jante de Graaf, te Amsterdam
Rekeningnummer: 35.74.30.964
Ten name van GHANA
06 Oktober 2007 - 09:22
Anita:
Hallo Jante
Hier een berichtje van een campinggast
Ik en met mij onze familie vinden dat je geweldig bezig bent, SUPER dat er nog zulke mensen als jij bestaan die dit voor andere minder bedeelde mensen doen.
In een woord je bent een SUPERKANJER
hELE DIKKE KUS
(je weet wel van wie)
Hoop dat je nog vele donaties krijg
07 Oktober 2007 - 16:44
Juliette:
Hee!
Je gaat echt hard met je project, leuk om te lezen hoe het er allemal voor staat en snap dat je niet kan wachten om erheen te gaan!
Kus -
16 Oktober 2007 - 16:16
Joyce Van Der Have:
Hee Jante
Echt supertoevallig dat ik zo op jouw site ben gekomen! Ik zat op de site van good work ghana en ben zo aan jouw site gekomen.
Zelf wil ik namelijk ook heel graag naar Ghana om te helpen als ik ben afgestudeerd! Echt supertof dat jij gewoon al definitief gaat, wow!
Ben je er nog wel met de party de 27ste? Ik wel in ieder geval!
Groetjes Joyce
(Animatiemeisje en Aartje van de eerste twee weken van afgelopen zomer op de camping ;))
16 Oktober 2007 - 16:43
Joyce Van Der Have:
Hee Jante
Echt toevallig dat ik via Good work Ghana op jouw site kom! Wat super dat je naar Ghana gaat, ik ben jaloers! Zelf ben ik namelijk ook van plan te gaan als ik ben afgstudeerd.
Ben je er nog wel de 27ste bij op het personeelsfeest? Ik wel!
Groetjes Joyce van der Have
a la
Aartje Twinkel ;)
Animatiemeisje van de eerste twee weken van afgelopen zomer op Callassande!
(joycevdhave@hotmail.com) -
17 Oktober 2007 - 08:19
Romy:
Hai Jante,
Echt super wat je doet, heb ook een kleine bijdrage naar je overgemaakt. Ik zal je verhalen blijven lezen!
Liefs, Romy -
24 Oktober 2007 - 18:52
Edje:
Há die Jante, ja wat zal ik nog toevoegen? HELEMAAL SUPER ben je! Ik wens je veel succes en een prachtige ervaring! En kom gauw langs voor de spulletjes!
Liefs,
Edith -
11 November 2007 - 14:52
Mieke En Lolke:
Jante, een hele goeie reis en wij horen graag over je prachtige missie die je gaat vervullen. Pas goed op jezelf en op de pastoortjes, heel veel plezier.